Hoogte van de borstels

Kan de hoogte van de Kränzle handveegmachines versteld worden?

In bepaalde situaties kan het handig zijn om de zijborstels in hoogte te verstellen, bijvoorbeeld om kleine oneffenheden in de ondergrond toch schoon te kunnen maken, of om de druk van de borstels te kunnen aanpassen aan het gewicht en de grootte van de op te vegen voorwerpen. Algemeen geldt: bij droog, licht stof volstaat een lichte borsteldruk. Bij een natte of zwaardere  materie is het resultaat beter als de borstels wat harder op de grond drukken. De weerstand wordt hierdoor echter vergroot waardoor de gebruiker meer duwkracht zal moeten uitoefenen. Bovendien kunnen te lang, te laag ingestelde borstels leiden tot het krombuigen van de centrale veegborstel(s), wat de prestaties duidelijk vermindert.

Kränzle 2+2: beide zijborstels zijn traploos in hoogte verstelbaar. De hoogte van de centrale borstel is echter vast en kan niet aangepast worden.

Kränzle 1+1: zowel de zijborstel als de centrale borstel zijn in hoogte verstelbaar. Om de slijtage zo klein mogelijk te houden, is het echter aan te raden om de borstelhoogte zo groot mogelijk te houden.

Posted in: Veegmachines

©2024 Kränzle
powered by float:left