KWALITEIT

Unieke voordelen van Kränzle:

 

 • Topkwaliteit: gebruik van zeer hoogwaardige, roestvrije materialen (messing, roestvrij staal, keramiek…)
 • Zeer goede prijs/kwaliteit verhouding
 • Lange levensduur
 • Toepassing van de nieuwste technologie
 • Alle toestellen worden in de fabriek getest
 • 90% van de hogedrukreinigers heeft traagdraaiende motoren (1.400 t/min) waardoor er veel minder slijtage optreedt
 • Ongeveer 90% van de onderdelen wordt in de Kränzle fabriek zelf vervaardigd

 

01_Pumpenkopf-SondermessingPompkop uit speciale messing

De pompkop wordt gesmede messing gemaakt en garandeert een zeer lange levensduur.

02_LangsamlaeuferMotoren met laag toerental

De Kränzle hogedrukreinigers- met uitzondering van de modellen HD 10/122, K 1132 en K 1152 TS T – zijn met langzaam lopende, geluidsarme en duurzame 4-polige elektromotoren (1.400 t/min) uitgerust. Dit reduceert de aanloopstroom, het geluidsniveau en de slijtage.

03_Edelstahlplunger-KeramikbeschichtungPlunjer (zuiger) uit roestvrij staal met keramische bekleding

Alle hogedrukreinigers zijn uitgerust met plunjers uit roestvrij staal die met een keramische laag bekleed zijn. Op die manier is er goede thermische geleiding terwijl het oppervlak toch extreem slijtvast blijft. Deze twee eigenschappen verhogen de levensduur van de toestellen aanzienlijk.

09_Leckage-RueckfuehrungssystemDroogloopbeveiliging

Alle hogedrukreinigers zijn met een weefselmanchet en een teflon-grafiet-backring per plunjer uitgerust. De uitstekende glij-eigenschappen van teflon-grafiet verminderen de wrijvingsweerstanden en op deze wijze de temperatuur in het toestel. Hierdoor treedt er minder snel schade op als de hogedrukreinigers zonder water vallen.

Lekkage terugvoersysteem

In de pompkop zit een dubbele dichting rond de plunjers waartussen een terugvoerkanaal voorzien is. Water dat voorbij de eerste dichting komt, wordt zo meteen weer afgevoerd zodat het niet tot aan de tweede dichting kan komen. Op deze unieke manier wordt bij Kranzle hogedrukreinigers vermeden dat er water uit de pompkop in de oliecarter terecht komt.

05_Bypass-BetriebBypass

Alle hogedrukreinigers gaan bij het sluiten van het pistool in bypass. Het water wordt met een restdruk van ca. 10 bar door een gesloten circuit geleid. Toestellen met de extra vermelding TS (TOTAL-STOP) schakelen in dit geval ook de motor uit. De pomp en de aandrijving worden ontlast, wat energiebesparend is en tevens tot een beduidende verhoging van de levensduur leidt.

06_Druck-undMengenregulierung-stufenlosTraploze druk- en waterhoeveelheid regeling

Bij alle hogedrukreinigers kan de druk en het debiet exact afgesteld worden op de specifieke reinigingstaak.

Manometer uit roestvrij staal

Alle hogedrukreinigers zijn uitgerust met een grote, overzichtelijke manometer die gevuld is met glycerine om trillingen te dempen.

08_KorrosionsfreiheitCorrosievrijheid en lange levensduur

Functiestoringen door corrosie kunnen niet optreden. Alle onderdelen die in aanraking komen met water zijn van roestvrij staal of speciale messing.

 

 

 

 

 

Bekijk het uitgebreid gamma particuliere hogedrukreinigers of professionele hogedrukreinigers

  

Unieke voordelen van de Kränzle warmwater hogedrukreinigers

Anwendungsmotiv_01

De Kränzle warmwater hogedrukreinigers zijn zeer betrouwbaar, veilig en milieuvriendelijk. Ze vertegenwoordigen de nieuwste stand van zaken op het gebied van de techniek en veiligheid. Kiezen voor Kränzle technologie betekent besparen op energie en water zonder verlies aan reinigingskracht!


heisswaser_2_rechts

Optische vlambewaking

De warmwater hogedrukreiniger Kränzle-Therm (uitzondering Therm CA) is met een optische vlambewaking uitgerust. Boven de brandkamer bevindt zich een fotocel. Wanneer deze ondanks brandstoftoevoer het doven van de brandervlam registreert, wordt de brandstoftoevoer afgesloten en verschijnt een waarschuwing op de display (uitzondering Therm CA / C).

heisswasser_2_links

Bedrijfsurenteller

In de digitale thermostaten van de Kränzle-Therm warmwater hogedrukreinigers (uitzondering Therm CA / C) is een bedrijfsurenteller geïntegreerd. Dit vereenvoudigt de controle voor service-intervallen.

03_Sicherheitsarmatur

Tal van veiligheidsvoorzieningen
 • Traploze regeling van waterhoeveelheid en -druk
 • Een veiligheidsventiel beschermt de machine tegen ontoelaatbare hoge overdruk
 • Als het interne watercircuit stil ligt, wordt de brander automatisch uitgeschakeld
 • Enkel als het toestel op druk is, kan de brander in werking gesteld worden d.m.v. een drukschakelaar
 • Wanneer het pistool langer dan 30 seconden gesloten blijft, wordt het toestel automatisch uitgeschakeld
 • Het toestel wordt automatisch uitgeschakeld bij verhoogde stroomopname

Alle componenten zijn reeds in andere apparaten miljoenen keren beproefd.

heisswasser_2_links

Instelbaar brandervermogen

De warmwater hogedrukreiniger Kränzle-Therm (uitzondering Therm CA/C) is met een digitale thermostaat uitgerust die 2 bedrijfsmodi mogelijk maakt.

Bedrijfsmodus 1: Thermostaatregeling °C

De gewenste temperatuur in °C kan met de toetsen (+ -) ingesteld worden. De thermostaat meet de watertemperatuur aan het einde van de verwarmingsspiraal en schakelt de brander aan de hand van de ingestelde temperatuur aan en uit. De gemeten temperatuur wordt in °C in het display (Ist) aangegeven.

Bedrijfsmodus 2: Branderprestatie %

De branderprestatie in % kan met de toetsen (+ -) ingesteld worden. De brander wordt aan de hand van deze instelling met de passende tactfrequentie aan- en uitgeschakeld. De watertemperatuur aan de uitgang van de hogedrukslang wordt gemeten en in °C op het display (reëel) aangegeven. De temperatuur is daarbij het resultaat van het op dat ogenblik ingestelde transportvermogen (druk) en het op het display aangegeven brandervermogen. Bedrijfsmodus 2 heeft tegenover bedrijfsmodus 1 het voordeel dat de temperatuur op +/- 1°C constant gehouden kan worden, en dit zelfs bij laag debiet en lage temperaturen zoals bijvoorbeeld bij het wassen van dieren noodzakelijk is. Alle laatst gekozen waarden blijven in de thermostaat opgeslagen. De apparaten van de Therm C/CA series zijn uitgerust met een analoge draaithermostaat (regelbereik 30°C – 155 °C).

 

 

 

Bekijk nu het uitgebreid gamma warmwater hogedrukreinigers

©2021 Kränzle
powered by float:left