Hoeveel druk heb ik nodig?

Hoeveel druk heb ik nodig voor mijn toepassing?

Welk model beantwoordt het beste aan wat ik van mijn hogedrukreiniger verwacht? Deze vraag is niet zo gemakkelijk in enkele woorden samen te vatten. Er moet immers met veel factoren rekening gehouden worden en wij streven ernaar om de juiste machine voor de juiste opdracht aan te bieden. Daarom raden wij aan om een verdeler te contacteren en hierin persoonlijk te laten adviseren.

In ieder geval kunnen we u deze algemene richtlijnen meegeven:

De keuze van model hangt niet enkel af van de druk die het toestel geeft, maar zeker ook van het debiet. Een hoge druk met weinig debiet zorgt ervoor dat de straal veel sneller verstuift na het verlaten van de sproeikop. Daardoor moet de afstand tot het te reinigen object verkleind worden, wat de oppervlakte capaciteit vermindert. Hogedrukreinigers met een groter debiet en dezelfde druk maken het mogelijk om grotere oppervlaktes in één beweging te behandelen en spoelen het losgekomen vuil ook beter weg dan toestellen met een kleiner debiet.

Voor het allround, privaat gebruik voldoet meestal een debiet van 10-11 l/min (=600 – 660 l/u) met een druk van 120 tot 140 bar. Toestellen met dit vermogen zijn nog te verkrijgen in 230V / 50 Hz (mono). Voor occasioneel gebruik volstaat een snel lopende motor van 2800 t/min, terwijl voor regelmatig gebruik beter een geluidsarmere, traaglopende motor aan te raden is, wat ook minder slijtage geeft.

Toestellen met hogere vermogens (hogere druk en hoger debiet) zijn enkel te verkrijgen op drijfkracht (400 V/ 50 Hz) of met een benzinemotor. Aangezien de toepassing zo veelzijdig zijn, is het onmogelijk hier een algemeen geldende regel te geven m.b.t. druk en debiet. Indien er sprake is van olie-achtige of andere vettige substanties, wordt in ieder geval aangeraden een warmwater toestel uit de Therm serie te gebruiken.

Laat u zich in ieder geval individueel door ons of één van onze verdelers adviseren!

Posted in: Hogedrukreinigers

©2024 Kränzle
powered by float:left