Hoe hou ik mijn terras schoon zonder moeite?

Posted on:

Het is voorjaar en de eerste zon lokt je naar je terras. Maar… dat heeft er de hele winter een beetje verwaarloosd bij gelegen en is nu vuil en begroeid met mos. Nu heb je twee opties…

43170-495ff3e301e1bd65842d24d33802c86f _III8517

Laat snel een hogedrukreiniger het zware werk opknappen. Je rug zal je dankbaar zijn! Een vraag die men daarbij vaak stelt, is : “Komen de voegen van mijn terras dan niet los?Als je de lans onder een schuine hoek houdt, zal de straal je voegen normaal niet beschadigen. Hou de sproeier ook op een afstand van ongeveer 20 of 30 cm. Wil je het toch zo veilig mogelijk houden? Gebruik dan een roundcleaner, een accessoire speciaal ontworpen om terrassen te reinigen. Dit is een ronde schijf met wieltjes eronder dat je op de grond kunt laten rusten en dat je eenvoudig aan het pistool kan koppelen. Doordat het water onder hoge druk staat, draaien de sproeiers in de schijf rond. _III8601 kopie bewerkt _III8474

Voordelen van het werken met een roundcleaner:

  1. Doordat de sproeiers onder een schuine hoek staan, komt er minder druk op de voegen waardoor de kans op schade minimaal is.
  2. Jij zelf, je ramen, je gevel en alles rondom je komt niet onder de vuile spetters te zitten!
  3. De roundcleaner zorgt ervoor dat je steeds vanop dezelfde afstand spuit, zodat de ondergrond overal egaal gereinigd is. Vooral op hout (zoals bankirai) zie je anders sneller blekere of donkerdere plekken.
  4. De roundcleaner zorgt ervoor dat je zeker niet te lang op dezelfde plek druk zet. Zelfs als blijf je even stil staan, de sproeiers blijven steeds ronddraaien. Dit vermindert de kans op beschadiging van het hout of de voegen.
  5. Je behandelt een groter oppervlak in één beweging, waardoor je sneller klaar bent.

Wil je je oprit of terras niet jaarlijks afspuiten maar het toch mosvrij houden? Vernevel dan één keer per jaar preventief Anti-Mos van Kränzle over het oppervlak. Dit doe je best als het windstil is en er enkele dagen geen regen voorspeld wordt. Zo kan het product perfect zijn werk doen. Hetzelfde kan je doen voor je dak. Dakpannen afspuiten met hoge druk is geen evidente opdracht en dit te vaak doen, kan de waterdichtheid ervan aantasten. Langs de andere kant kan je het mos zijn gang niet laten gaan, want ook dat tast de kwaliteit van de pannen aan. Het is dus zeker aan te raden om je dak jaarlijks te besproeien met ontmosser. Laat het zo ver niet komen en behandel je dak, oprit en terras dus preventief!

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA oprit mos

Meer info?   Contacteer ons!

Avatar
Geplaatst door:
Karen Van Damme

©2024 Kränzle
powered by float:left